Heidi Bakar

Heidi Bakar

fredag 28 februari 2014

Smörgåstårta räkfyllning

Hej finisar! Mitt i fredags myset? ;-)
Här har det mumsat hemlagade hamburgare med sötpotatis pommes.. Mmm gott! Gjorde ett nytt recept på hamburgerbröd. Måste ni testa.

Idag hade jag en beställning på Smörgåstårta. Aldrig fel, så gott.

Den här är fylld med ett lager äggfyllning med räkost och ett lager räkröra. Jag använder handskalade räkor, mycket mer smak.

Mysig kväll♥

torsdag 27 februari 2014

Goda Tapas & vintips!

Go´kväll! Snart Fredag. Gott! Tiden går verkligen fort. Veckorna svichar förbi och vårtecken dyker upp för varje dag. Härligt det. Nu i veckan bad dagis om en tunnare mössa till Belle...bara det liksom. Att plocka undan vinterkläderna och ta fram lite tunnare. 

Här kommer några smårätter. Plockmat, förrätt, tapas, tilltugg... Passar till mycket.



Baconlindade dadlar

Dadlar
1 paket bacon
tandpetare

Ta ur kärnorna ur dadlarna. Dela baconskivorna på mitten. Linda en skiva runt varje dadel och fäst med tandpetare. Stek i ugnen ca 10 min 020 grader.

Fylld paprika/ peperoni

Paprika, gärna små eller pepperoni
chevre
honung 
pistage eller valnötter

Snitta paprikan och ta ur kärnhuset. Lägg i bitar av osten och ringla över lite honung. Toppa med hackade nötter. Gratinera i ugnen ca 5-10 min 200 grader.

Fyllda champinjoner

färska champinjoner
smaksatt färskost

Drag loss roten på svamparna och fyll med färskost. Gratinera ca 10 min i 200 grader.

Skagenröra

2 dl skalade räkor
1 dl creme fraiche
2 msk majonäs
0,5 hackad rödlök
hackad dill
citronsaft
salt, peppar

Blanda ihop creme fraiche, lök, dill och kryddor. Krama ur vätska ur räkorna och hacka dem grovt. Rör ner precis innan servering. 
Servera med finncrisp, kex eller fyll avokadohalvor. Mums

.

Lägg upp ett fat med färsk frukt, parmaskinka rullar, ägghalvor med lite majonäs, räkor och dill.
Köp några ostar och goda kex och vips så har du en riktig gourmet bricka!


Ett gott bubbelvin till. 


Friskt, sött och väldigt gott! Tips...

Trevlig Middag :P

Godaste pizzan med blomkål

Hej bloggisar och god morgon! Vaknat pigga och krya? Jag lämnade nyss mitt lilla troll på dagis och ska sätta mig med naturkunskapen. Men kunde inte låta bli att skriva några rader till dig först!

Den här pizzan är supergod! Jag var mycket skeptisk mot en pizzabotten av blomkål men oj vad överraskade vi blev. Väldigt gott och perfekt för dig som inte äter gluten eller kolhydrater! Till och med Belle åt som absolut inte äter blomkål men smaken försvann liksom efter tillagning. Testa och njut!



Ett tips är att ha en trådsil och en mixer.. Vi hade inget av det. Haha så vi fick kämpa lite med att riva blomkålen och sedan hälla av kokhett vatten bara med hjälp av ett lock. Men såklart fixade vi det.. tog bara lite längre tid och magen kurrade högre och högre. Hihi. -Så Lillsyrran, dags och köpa en sil i alla fall ;)

2 pers

1 blomkålshuvud
1 ägg
100 g chevre
lite salt
oregano eller basilika

Sätt ugnen på 225 grader. (200 grader varmluft)
Skär bort roten på blomkålen och kör till en risliknande konsistens i en mixer. Koka "riset" i 4-5 min. Häll av vattnet och pressa ur så mycket vatten du kan -Viktigt!!
Blanda ner ägg och småbitar chevre. Krydda. 
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 40 min.



Fyllning
helt efter egen smak
vi tog
Krossade tomater med vitlök & basilika
champinjoner
skivad mozzarella 2 paket
på slutet av gräddningen la vi på parmaskinka o pizzakrydda


Lägg på valfri fyllning och kör in i ugnen igen ca 5-10 min. När pizzan var färdiggräddad toppade vi med bladsallad och cocktailtomater.

(det vänstra hörnet är Belles bit...inga grönsaker här inte)


>Så nu behöver du inte fundera på fredagsmys mat till i morgon mer.. Kör på Pizza!!!



onsdag 26 februari 2014

Bokrea!!!!!!!!

Ja äntligen BOKREA! Har ni fyndat något? Jag har aldrig varit den som "hängt på låset" samma morgon som bokrean startar men brukar alltid köpa nånting. Jag älskar ju kok/bakböcker så har köpt två stycken. Älskar att bläddra och bara tok-inspireras av alla läckerheter.

Har ni sett Jamie Oliwers matprogram? Han har ju haft mängder men jag gillar hans matlagnings stil och recept. Det är enkelt, gott och ofta nyttigt och spännande. Nu i hans senaste program handlar det om att ta till vara på alla rester, inte slänga så mycket som vi gör och laga prisvärt. 
I varje program lagar han någon form av snabbmat och visar att det både är billigare och godare att laga själv. Så hans kokbok klickade jag hem i kväll. Ska bli så spännande att laga hans mat =)

99 kr

En annan bok var "två systrars söta". Gud vilka läckra bakverk. Lite annorlunda tvist på det mesta men ändå klassiker i botten- Måste genast försöka testa något recept... eller ok jag får nog vänta tills i morgon :P

129 kr 

Hoppas du haft en härlig dag? 
Jag måste berätta något roligt.. haha. Igår på jobbet så var det en fotograf där som skulle fota oss till deras nya hemsida. Asså HERREGUD! Ni som känner mig vet att jag inte är någon linslus överhuvudtaget och blir stel som en pinne när kameran åker fram.... Och ni snackar vi MEGA kamera med olika superobjekt och grejer. Hahaha vad händer?
-Jo Heidi blir tomatröd i ansiktet de första 20 bilderna. Haha. Testa jobba i 30 grader med en tjock kockrock och försöka se normal och inte ansträngd ut. Väldigt dålig kombination kan jag säga ;)

Men efter ett par timmar med fotografen hack i häl blev det lite mer avslappnat men jag har svårt att tro att det blev några helt perfekta bilder.. Hihi. Ska säga till när hemsidan är ute så ni kan kika på tomaten ;)
( det bjussar jag på ) :P:P

Imorgon blir det recept på grym Pizza! Håll utkik. Trevlig kväll :)


Goda ostfrallor

God onsdag! Allt väl denna morgon? :)
Börjar denna dag med att bjuda på ett recept på goda ostfrallor.

Ca 15 st

50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
11 -1 2 dl vetemjöl, gärna special

Ägg
Riven ost
Flingsalt

Smält smör i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37°. Smula ner jäst i degbunken och häll över vätskan. Rör till jästen är upplöst. Tillsätt socker, salt och mjöl. Låt degen arbetas ca 12 min.
Låt jäsa ca 40 min.

Sätt ugnen på 250°
Dela degen i två bitar och rulla ut i längder. Dela i bitar och rulla till frallor. Sätt på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckt ca 30 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö på riven ost och Flingsalt.
Sätt in i ugnen och Sänk värmen till 200° varmluft eller 220° vanlig.
Grädda i 8 min.

tisdag 25 februari 2014

Goda västerbottenpajer

Heeeello! Solen skiner! Woooop wooop. Vad härligt =) Jag och Ting var ute och sprang, så skönt med solen i ögonen! Ting är sådan soldyrkare och letar upp varje liten strimma sol som lyser in och så ligger hon där och gottar sig. Nowas springrundor är över sedan länge. Hon får alltid en liten promenad efteråt i stället. 



Ser ni krokusarna? Vårtecken!

Jag har berättat för Belle att Nowa är gammal och att hon varit hos veterinären osv.
Igår var Belle så go och sa:
-meen hur är det med Nowa då?
Och gav henne en sådan bamsekram på golvet och borrade in sitt lilla huvud i Nowas päls.
Kämpa på Nowa, du måste finnas hos oss (L)


I helgen gjorde jag och Tilda lite tapas. Så gott och kul med lite olika. Zebban suckar alltid åt mig och min plockmat. Är nog min favvo. Gillar olika smårätter. 
Dessa smakrika pajer var goda och smidiga att röra ihop. Testa!

4 små pajer

150 g riven västerbottenost
2 ägg
1 dl vispgrädde
salt o svartpeppar
muskot

creme fraiche
hackad rödlök
röd stenbitsrom

Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj fyra små formar och fördela osten i dem. Rör ihop ägg, grädde och kryddor- Häll över osten. Gratinera i ugnen ca 10-15 min. Låt pajerna svalna något och dekorera sedan med creme fraiche, lök och stenbitsrom. Mums!


Hoppas du hunnit få några solstrålar på dig idag ?

måndag 24 februari 2014

Champinjonsoppa & docktider

Hej mina läsare! Dagen försvann snabbt förbi. Hoppas att du har haft det bra. Det var en besviken tjej jag lämnade på dagis i morse... -Men är det inga pölar kvar?
Själv har jag njutit till fullo av vädret. Visst har det känts som våren är på väg i alla fall? Hela tio plusgrader. Inte illa! Den gamla damen fick hänga med på promenaden idag. Hon måste ju också få njuta av vädret ;)


Här kommer ett middagstips. God och krämig champinjonsoppa med ädelost.. MMm gott!!
Snabblagat är det också. Både jag och Tilda konstaterade igår att vi äter soppa alldeles för sällan. Det är ju både gott och billigt. Får försöka laga mera soppa helt enkelt :P

4 portioner

400 g färska champinjoner
smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,5 dl vitt vin
2 dl mellangrädde
1 burk creme fraiche
100 g gräddädelost
salt
svartpeppar
persilja

bacon eller parmaskinka

Skär svampen i mindre bitar. Hacka löken och vitlök. Stek svamp och lök i några minuter. Tillsätt vatten, buljong, vin, grädde och creme fraiche. Låt koka ca 5-10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer.
Smula ner osten och smaka av med salt, peppar o persilja. 
Väldigt gott att strössla över knaperstekt bacon eller parma. Stek i panna eller hetta upp en plåt i ugnen och lägg in skivorna på plåten några minuter. 




Vilken liten "dock-tjej" vi har fått. Hon har så fullt upp med sina dockor. Det ska bytas, matas och sövas. Man hör meningar som man själv har sagt till henne som hon använder till dockorna. Så himla sött och fantastiskt att det finns en sådan omtanke redan vid liten ålder. 
Idag kom det ett paket från Lisa med kläder till dockan Peter. Genast skulle de bytas om. 


Ha nu en skön kväll och missa inte familjen annorlunda kl 20.00 på tv4- Såå mysigt!


Mandelsemlor LCHF

Hej Måndag! Har ni vaknat på "rätt sida"? Jag blev så förvånad över hur ljust det var när jag gick ut strax innan sju i morse. Vad härligt att det börjar bli mycket ljusare ute nu! Full fart mot våren! Igår när solen sken på oss i Lund sprang Belle runt på gräsmattan och skrek:
-Solen lyser, åååh vad härligt. 
Haha. Snacka om att de tar efter vad vi säger- Småbarn får tidigt intryckt att solen är något vi längtar efter och uppskattar mycket. 

Belle älskar grädde :P

I helgen bjöd Tilda oss på semlor. Bakade med mandelmjöl och på sukrin. Alltså nyttigare än en klassisk semla. Det är ett gott alternativ för dig som inte äter gluten eller vill hålla nere kalorierna. Bra vardags fika =)

3 ägg
4-5 msk sötning, stevia/honung/sukrin
1 dl grädde eller kokosmjölk
2 msk kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
(2 msk bakprotein, onebake)
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. (annars 200)
Vispa ägg och sötning poröst. Rör i resten av ingredienserna.Låt vila 10 min. Forma fyra bullar med blöta händer och lägg på plåt. Grädda i ca 20 min. Låt svalna under en bakduk.

Mandelmassa
Massor av inkråm från bullarna
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl
(lite hackad, rostad mandel om man vill)
3 msk sötning

Topping:
Vispad grädde ca 1,5 dl

Blanda grädde, mandelmjöl, sötning. Rör i inkråm från bullarna. Lägg en rejäl klick på varje bulle och toppa med vispad grädde!


Vi pudrade på lite florsocker!


Ha nu en jättebra Måndag! Jag ska visst göra olika expriment med andning och puls till mitt skolarbete.. Tänk att det bara är några veckor kvar! ?


söndag 23 februari 2014

Doptårta

Här är den andra tårtan till gårdagens dop!

Fylld med Mjölkchokladmousse och hallon. Täckt i marsipan. Dekorationerna är gjorda i sockerpasta och marsipan.

Skåne & godaste pizzan

Hej från Lund! Äntligen här. Hälsar på lillasyster.

Lagade en Grym pizza innan. Sååå god. Måste ge er receptet. Botten är gjord på blomkål. Låter knäppt men var verkligen supergod!

Imorgon är Belles önskan att åka buss. Thats it! Ha ha. Får väl se vad vi hittar på. Malmö är alltid trevligt:-)

Trevlig helg!!!!

Malmö!!

God morgon. Vi har nyss vaknat. Vid 9!!! Skönt ned sovmorgon.

Vilken trevlig dag vi hade igår. Belle fick sin önskan i genom. Tog buss till Malmö. Så lycklig hon var. Åt jättegod buffé på en Kinarestaurang. De hade en mjukglass maskin. Friterad banan, sirap och mjukglass. Åååh så gott!

Belle somnade i vagnen. Jobbigt att vara hemifrån. Vi passade på att titta i affärer. Kändes så lyxigt att gå helt ostörd.

När Lillan sovit färdigt gick vi till ett terrarium. Ormar i mängder, ödlor, spindlar, apor, fladdermöss, Känguru, sköldpaddor, krokodiler och papegojan från Pippi Långstrump filmen.
Jag och Tilda fick verkligen bita oss i tungan för att inte visa vår rädsla. Ha ha.
-å titta här Nobelle på den här enorma, jätte gula Ormen....

Kul med ett besök i Malmö :)

lördag 22 februari 2014

Tårta till Timothy

Hej lördag!, här kommer bilder på en utav tårtorna jag bakade igår. Till en liten pojke som döptes idag.

Fylld med hallon och Mjölkchokladmousse. Täckt i marsipan och dekorerad i sockerpasta och marsipan. Allt är såklart ätbart.

torsdag 20 februari 2014

Favorit maten

Ja det är inte varje dag det blir avancerade middagar. Idag fick Belle välja själv och då blir de nästan alltid pasta med korv. Hon älskar det och smidigt för mig ;-)

Jag åt räksallad... Mmm gott! Med ägg, majonäs, dillkaviar, sesamfrö och grönsaker.

Imorgon bär det av mot Skåne och lillasyster♥ ska bli så roligt och skönt med lite avkoppling.

Snart fredag och början på helg. Gott va? :-D hoppas du haft en bra dag!

onsdag 19 februari 2014

Heidis snabbpytt

God kväller. Nu börjar jag varva ner litegrann... Puuuh gaaaanska trött innan. Det är ju liksom alltid något att fixa med hemma och jag har svårt att bara släppa allt. Nä det måste vara lite ordning. En snabb middag lyckades jag i alla fall med som blev poppis. Pyttipanna, lite underskattat faktiskt för det är så gott ju, egengjord så klart ;)


1 paket bacon
ca 8 potatisar
4-5 grillkorvar
1 lök
salt, peppar
cayenne, paprikakrydda

ägg

Lägg i baconskivorna i en kall stekpanna (då drar de inte ihop sig). Stek dem knapriga och lägg på hushållspapper. SPARA fettet i pannan.
Skala potatisen och skär i små tärningar (förkortar stektiden med små), hacka löken och dela korvarna. Lägg i potatisen i pannan och stek den ett tag först. Tillsätt korven och löken och stek tills potatisen är mjuk. Krydda väl! Jag brukar ta undan till Belle och sen krydda på vårt. Om nu inte barnen gillar stark mat ;)
Klipp det knapriga baconet över och blanda runt.
Stek ägg och servera! Mums..




Hektiska dagar...

Hej på er! Full fart den här veckan.. Jobbar nu tre dagar, tidiga mornar med mycket bakning. Sååå roligt :-)
Skolan rullar på och inlämningen måste vara färdig senast på fredag.. Stress, stress! Ska börja förbereda tårtor till helgen också! Det vankas dop:-P

Men allt går och det är bara just den här veckan det är mycket så då är det ok. Roligt också när det händer lite!

Nu ska jag skynda vidare..

Liten glimt från bageriet, fyra ugnar som jag står och svettas vid.. He He.

Ha en fortsatt fin dag✹

måndag 17 februari 2014

Mandel/kokos bröd, glutenfritt

Jag gillar att testa nya recept och speciellt från olika kategorier. Idag blev det ett glutenfritt bakat på mandelmjöl. Annorlunda smak av kokos när man är van vid "vanligt bröd".
Kul alternativ och lätt att baka:-)

3 ägg
1 dl mandelmjöl
0, 5 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
0, 25 dl kokosmjölk
1 msk kokosolja

Sätt ugnen på 200° varmluft.
Kör alla ingredienser i en matberedare. Tryck i ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. In i ugnen ca 15 min.

(jag hade mandelmjöl med skalet kvar, därför de ser lite brunt ut)

Lycka till!

Nyttig smoothie med gröna blad

God morgon eller förmiddag kanske? Beror väl på om man varit uppe ett tag eller är nyvaken? Jag försöker njuta så mycket som möjligt av att sitta hemma och plugga nu. Har bara några veckor kvar så försöker ta vara på min egna tid nu. Fast det ska bli skönt att jobba..motivationen till studierna börjar tryta lite och betygen har sjunkit lite. 

Vi startar väl den här måndagen med en god grön smoothie. Mycket smidigt att göra på morgonen. Ta med den i bilen eller på bussen. Fylld med vitaminer!

1 portion
40 g babyspenat
1 banan
1 mogen kiwi
apelsinjuice
10 kärnfria vindruvor, helst ekologiska

Dela banan och kiwi, mixa ihop med spenat, vindruvor och apelsinjuice. Klart!''


Önskar dig en trevlig Måndag!

söndag 16 februari 2014

Heidis fläskfilé i jordnötssås

Goḱväll! Snart är helgen över...igen. Och ny kula i morgon. Tänkte tipsa om en god fläskfilérätt. Ofta köper vi jordnötssås när vi beställer kinamat och det är ju supergott. Men att det var såhär lätt att göra lika god själv trodde jag inte. Mums vilken middag det blev.



Jordnötssmör innehåller mycket protein och endast druvsocker men är väldigt kaloririkt. 100 g innehåller hela 660 kalorier och du kan tänka att en stadig middag ska innehålla runt 500-600 kalorier, alltså en hel måltid.
Men det är galet gott och det behövs inte mycket för att smaksätta såsen. Yummi..

 jordnötssmör på en rostad
macka är inte heller fy skam :P

4 port

500g fläskfilé
olja
vitlökspulver/ vitlöksklyfta
2,5 dl vatten
2,5 dl grädde
2-3 msk jordnötssmör, gärna med bitar
soya
salt, peppar
maizena+vatten

Putsa filéen och skär i skivor. Bryn dem på hög värme i olja. Krydda med salt/peppar. Låt vitlökspulver eller pressad vitlök fräsa med nån minut. 
Tillsätt vatten och grädde. Låt puttra ca 10 min.
Häll i jordnötssmör, börja med 2 msk och soya. Låt puttra lite till och smaka av.
Krydda och tillsätt ev mer jordnötssmör.
Red av med maizena och vatten. Servera med ris eller ugnsrostade rotfrukter.


Ruggig förmiddag

Bbrrrrr riktigt rått väder. Jag och Belle tog ett stopp i Stadsparken. Jag var inte den ende föräldern som stod och frös kan jag säga. Man ser många som står med uppdragna axlar och trampar på stället.

Barnen är helt oberörda av vädret... Tvärtom de älskar alla vattenpölar. Jag missade regnbyckor så Lillan vart tokblöt. Men nu när vi krupit ner under Täcket känns det riktigt skönt att ha varit ute... Får alltid dåligt samvete om vi inte går ut och leker en stund varje dag!

Alla gungor ska puttas på så det var mycket jobb för Lillan som snällt bad mig att ställa mig en bit bort så att jag inte skulle få en gunga på mig.
Visst är det underbart när småbarn visar omtanke♥

Solen kikar fram i mellan åt.. Kanske kommer våren snart? Längtar...