Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 29 juni 2014

Tandblekning

Äntligen beställt tandblekning. Är sååå trött på gula, missfärgade tänder. Ska bli spännande att testa!

www.beconfident.se har vunnit flera tester och nu i år "bäst i test 2014".
Beställ hem du med :)

Ålands besök

Jaha då går man och lägger sig innan dottern... Känns märkligt. Men jobbet kallar tidigt imorgon.
-gonatt älskling jag går och lägger mig innan dig idag.
-ok de går bra, men mamma har du ätit då? Du kanske vill ha nån frukt?
Hi Hi söta underbara unge♥

Vi Har haft de toppen på Åland. Såg väl inte så mycket av ön men vi var inne i centrum igår och gick en sväng. Ute på en halvö fanns påfåglar som gick lösa och sen massor av kaniner och fåglar, fast i burar då. Bellis doppade fötterna i havet för hon ville absolut bada. Det var ju iskallt så vi lyckades avstyra det.. Varken handduk eller baddräkt med.

År jätte god lunch på en uteservering där solen stekte. Toast skagen med sikrom. Mums. En kall öl till med. Ljuvligt!

Lite grill och mys på kvällen. Så kul och träffa nya människor. Väldigt trevligt och lättsamt. De har tre barn så Belle hade fullt upp hela tiden. Stor studsmatta på tomten också och det är ju det bästa hon vet, att hoppa och hoppa och hoppa!

Hoppas du också haft en bra helg :-) om inte så kommer ju en ny snart igen. Dagarna brukar ju susa förbi i hög fart.

Sov sött♥

Sega kladdkakskakor

Hej och god morgon! Såg att det tidigare inlägget inte publicerats så det kom upp nyss. Vi kom ju hit i fredags kväll. Idag regnar det och är riktigt grått. Då passar det väl bra att baka goda kakor med mycket choklad...mmm

Dessa gör du på ett litet Kick så får du oväntat besök och vill bjuda på något gott så bara måste du göra de här. Som Kladdkaka fast i miniformat :)
Går bra att frysa in.

(jag tog 1 dl kakao och då blir det en kraftig chokladsmak, ta något mindre om du vill ha lite mildare)

10-12 st
2 äggvitor
2,5 dl Florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad Mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 °
Vispa äggvitorna i ca 2 min. Blanda ner resten av ingredienserna. Klicka ut små högar på ett bakplåtspapper. In i ugnen i 10 min och låt de sedan svalna på plåten innan du försiktigt litar dem.

lördag 28 juni 2014

Ålands resa

Hej hallå! Vaknar upp på Åland idag. Är och hälsar på vänner till Zebban. Tog båt från Norrtälje. Tar ca 2 timmar och då hann vi med danstävling, Krama maskoten Wille flera gånger och godisbingo. Allt för att underhålla Lillan. Hon var supernöjd.

Idag har vi sol och härligt väder. Önskar dig en skön dag✿

fredag 27 juni 2014

Rocky road

Go morron fina du! Härlig fredag. Vaknar till solsken och en ledig helg framför mig. Inte fel alls. Vad är det med småbarn som gör att de alltid sover länge när man måste upp och vaknar i ottan när man har sovmorgon? Händer ofta att Bellis sover som bäst när vi verkligen måste upp tidigt så vi behöver väcka henne.

Nu till fredags fika. Väldigt poppis som är lätt att göra. Håller länge och går att frysa in.

1 burk Kondenserad mjölk, sötad
225 g mörk choklad, gärna 70%
1 msk smör
75 g Mjölkchoklad
200 g salta jordnötter eller cashewnötter
2 dl Marshmallows
100 g dumle

200 g mörk choklad till topping

Häll mjölken, hackad choklad och smör i en bunke, ej metall. Smält i micron, rör då och då.
När allt är smält rör du i nästan alla nötter och Marshmallows och hackad dumle. bred ut smeten på ett bakplåtspapper ganska tjock.
Smält mörk choklad och bred över och strö över resten av nötterna och Marshmallows. Låt stelna i kylen. Skär i lagom bitar.

torsdag 26 juni 2014

Åska och vinbär

Go kväll!! Blev du drabbad av åskvädret? Himlen var riktigt mörk när jag gick till dagis så jag pinnade på för glatta livet.. Det mullrade lite men sen inget mer.. Molnen gick runt oss och solen fortsatte att skina, riktigt varmt oxå. Istället fick jag hämta mig eget åskmoln på dagis. Suck så tråkigt det är att hämta när det är gnäll och sura miner direkt bär man öppnar grinden. Tur att det gick Öberg lika fort som de mörka molnen försvann och vi fick en riktig trevlig eftermiddag.

Bellis upptäckte vinbärs buskarna på gården och åt och åt. De var super sura, blä! Men man har själv varit där. Käkade alltid omogna bär som barn. Det hör väl till ;-)

Har hundvakt från och med idag eftersom vi åket iväg över helgen.. Fy så tomt det är utan mina tjejer. Värker i hjärtat efter dem♥ tack mina fantastiska föräldrar som alltid ställer upp. Guld värda!!

Sov gott fina du. Imorgon blir det fredags fika :D recept tips..

onsdag 25 juni 2014

Jordgubbssaft med citron och vanilj

Vaknade av klockan i morse, som vanligt men upptäckte att telefonen inte laddat i natt. Panik!!!! He He. Inte haft någon mobil på hela dagen, självklart ingen fara men visst är de ovant att vara utan. Blir sedan lite besviken när man väl får igång den och upptäcker att det inte är 10 missade samtal eller mess.. Hi Hi. Typiskt. ;-)

Lite mer jordgubbs recept. Saft!!! :-) prefekt att ha i kylen och kul och bygga fika gäster på.

En väldigt god saft som är mjuk i smaken. Kokad med citron och vaniljstång. Perfekt att svalka heta sommardagar.

2 mindre flaskor

2 liter jordgubbar
1 vaniljstång
2 citroner, gärna ekologiska
5 dl vatten
4,5 dl strösocker
2 tsk citronsyra

Rensa och dela jordgubbarna. Koka upp dem i vattnet med delad och urskrapad vaniljstång och saft+ skal från citronerna. Koka under lock i 10 min.  Mosa jordgubbarna mot kanten av kastrullen. Sila vätskan ock låt den rinna av. Använd gärna silduk.
Koka upp saften och rör ner sockret och citronsyra. Blanda till allt smält. Häll upp i väl rengjorda, varma glasflaskor.
Förvaras svalt. Späd 1 del saft till 4 delar vatten.

Grillad Laxfilé

Hej hej! Allt väl? Precis sjunkit ner i soffan. Skönt! Varit i Bankeryd under eftermiddagen. Så mys och kul och träffa Syrran. Vi grillade lax. Mmm ni kan ju tänka er att det var gott efter tre dagars vegankost. Visst jag älskar grönsaker men vill gärna ha fisk, kött eller kyckling till. Syrran är Grym på att grilla så laxen var saftig. Färskpotatis och en kall örtsås till. Tomatsallad med lite olivolja, rödlök och färsk basilika och Grillad sparris. Enkelt men så gott..  Ljuvligt✿

Sista jobbdagen för mig i morgon innan vi drar iväg på en Weekend. Wooop wooop. Börjar få semester känslor nu :-)

Trevlig kväll!

Fruktsallad

God morgon✿ haft frost i natt? Galet ju. Slutet på juni och nere på nollan.. Nääää bättre kan vi!!

Lite frukost rast äntligen. Fruktsallad... Mm fräscht.. Kör en tre dagars detox nu och detta är sista dagen. Lite kokt i huvudet när kroppen avgiftar sig.. Äter frukt och grönsaker+ sojamjölk. Tagit bort kött, gluten och mjölkprodukter.  Bra start inför semester :-)

Önskar dig en härlig onsdag ✹

måndag 23 juni 2014

Kokosbollar med dadlar

Mmmm gott kvällsfika. Dessa godingar är perfekt om du är sötsugen. Frys in
och ta fram, tinar snabbt.

10 färska dadlar
2 dl mandelmjöl
3 msk kakao
1 espresso alt. 3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljpulver
Ev 1-2 msk vatten om smeten blir hård

Kokosflingor

Tag ute kärnorna på dadlarna. Mixa dem med resten av ingredienserna till en jämn smet. Rulla bollar och doppa i kokosflingor. Ställ kallt innan servering.

Heidis jordgubbssylt med vanilj

God morgon! Kanske semester och sovmorgon eller igång på jobbet? Hoppas du sovit gott iallafall. Vi hade en liten tjej hos oss så det var väldigt trångt i sängen. Märkligt egentligen, Lillan sover som en stock och jag och Zebban är vakna. Bara hoppas på mer sömn kommande natt!!

Här kommer receptet på sylten. Löjligt lätt att göra men Tänk på att burkarna är riktigt rengjorda. Synd om sylten blir dålig när du gjort den..

2 mindre glasburkar
2 liter jordgubbar
1 msk vatten
0,5 vaniljstång
7 dl strösocker
3 dl syltsocker

Rensa jordgubbarna och dela dem. Lägg i en kastrull. Tillsätt vatten och delad, urskrapad vaniljstång. Koka upp och låt koka i 15 min. Ta bort skummet på ytan då och då. Mosa jordgubbarna mot kanten av kastrullen. Tillsätt sockret och gör ett uppkok. Rör väl och låt sylten svalna något innan du tar upp vaniljstången och häller upp i varma burkar. (ja brukar ha burkarna i ugnen på 100° efter jag diskat dem medan jag kokar sylten)

söndag 22 juni 2014

Jordgubbsplock

Hej och hallå. Mitt i fotbollen kanske? ;-) mycket matcher nu varje kväll. Jag är ju inte engagerad alls så mig gör det inget att det är fotboll hemma hos oss varje kväll. Tittar inte så mycket på tv ändå.

Idag åkte vi och plockade jordgubbar. Himlen sprack upp just då med så vi fick solsken. Gick snabbt att fylla tio liter, var mängder av jordgubbar. Var i Rogberga så åk dit om du har möjlighet. Bellis var med för första gången och hon tyckte det var roligt. Tycker det är bra att barn sett var ifrån mat kommer. Plus att hon kunde ju stoppa många i magen också :-P
Så här hemma har det saftats och syltats hela eftermiddagen. Tycker det är så kul och framförallt gott med hemlagat :)
Får bli en pannkaks middag snart och prova sylten! Gott gott..

Recept kommer!!

Frukostflingor

Äntligen hittat flingor utan tillsatt socker!!!! :)
Är ju så gott ibland med iskall mjölk och flingor. Mums!!
Bra för barn också för det ä ju socker i allt och speciellt flingor.onödigt socker på morgonen. Testa dessa och ha lite fruktsallad till så får du lite sötma.
Smart frukost ;)

lördag 21 juni 2014

Mazarintårta med färska jordgubbar

Hej och trevlig fortsättning på midsommarhelgen!! Hoppas att du hade en riktig härlig dag igår :) vi kom hem för en stund sedan. Liiiite sliten idag.. hihi. Blev några glas igår. Spelade spel in på småtimmarna. Men jag fick ändå sova länge i morse, smidigt när det är småbarns föräldrar man sover hos, de är också uppe med tuppen och nu är Belli såpass stor så hon vågar gå upp själv utan oss. Klockan tio kom Zebban ner och väckte mig. Gott :P

Igår stod vi för desserten och självklart ville jag bjuda på något gott med jordgubbar. Men de skulle också vara smidigt och tåligt att ta med i bilen plus inte trea för stor plats i kylen där de ofta är proppfullt såhär under storhelger. Lite klurigt men valet föll på en mazarintårta. Snabbt att göra och lätt att färdigställa på plats.

Man kan göra på mandelmassa men denna gång valde jag det gamla sättet med mald mandel.

Till en 24 cm form
Botten
150 g sötmandel
3 bittermandlar
1 dl socker
75 g smör
2 ägg
Flagad mandel

Garnering
2 dl vaniljkräm
2, 5 dl vispgrädde
1liter färska jordgubbar
1 dubbel daim eller 100 g choklad

Sätt ugnen på 175℃
Skålla och skala mandeln om du hinner annars hoppar du över. Jag gjorde med skalet kvar. Kör mandeln i mixer till ett fint mjöl. Blanda det med sockret i en degblandare med vinge eller för hand.
Tillsätt mjukt smör ock blanda väl. Tillsätt ett ägg i taget. Bred ut smeten i en smord form, gärna med löstagbar kant. Strö över flagad  mandel. Grädda kakan i ca 20 min. Den ska vara mjuk.

Servering, går jättebra att göra innan också.
Vispa grädden. Bred vaniljkräm och sen grädde på botten. Strö över hackad daim /choklad. Toppa med mycket skivade jordgubbar. Mums!!

fredag 20 juni 2014

Midsommar firande!

Glad midsommar fina du! Hoppas att du har en fantastisk dag. Här har det dansat's runt midsommarstången med små grodorna och prästens lilla kråka om igen. Ett glas vin fick man i solen också. Härligt väder :)

Vi har spelat spel i trädgården och Bellis hoppar studsmatta för glatta livet. Nu väntas trerätters med grillad lax ock oxfilé. Mums vad gott det ska bli.

Önskarr dig en fantastisk kväll!

torsdag 19 juni 2014

Laxrullar med örtcreme

Hej och god morgon. Lite grått idag, brukar väl bli ostadigt väder lagom till midsommar. ;-) många semesterfirare idag kan jag tänka mig? Härligt för er :) !!!!

Hittade ett recept på laxrullar som ser jätte smarriga ut. Passar väl bra på buffén?!!
Jag tycker fisk och skaldjur känns fräscht till midsommar. Mums.

0,5 tsk salt
1 msk strösocker
1 krm svartpeppar, nymald
20 g dill, finhackad
1 tsk citronsaft
5 st gelatinblad
5 dl lätt crème fraiche
600 g kallrökt lax, i skivor
2 msk grön örtsenap, eller dijonsenap
1 st plastfilm

Dill,gräslök till garnering

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Lyft upp bladen och smält dem i lite creme fraiche i en kastrull.
2. Lägg över i en skål och rör ner resten av creme fraichen. Blanda ner senap, citronsaft, dill, socker, salt och peppar. Låt blandningen stå kallt i ca 1 timme, så att den nästan stelnar.
3. Lägg laxskivor omlott på plastfilm. Lägg 3 rektanglar, ca 20×35 cm (avser 12st). Bred ut fyllningen och rulla ihop. Låt rullarna stå i kylskåp minst 3 timmar eller till nästa dag innan de skärs upp i ca 3 cm höga stubbar.
4.Garnera med gräslök och dill.

(Recept och bild lånat av alltommat)

onsdag 18 juni 2014

Hönökakor

Hej och hallå ! Allt väl denna onsdag? Varmt och skönt idag. Tog vagnen för att hämta på dagis. Skönt att vara ute en stund. Hundarna är på på "semester" med min syster i sommarstugan så det är jätte tyst här hemma. När jag kommer hem från jobbet blir jag alltid överöst med glada överlyckliga hundar som är laddade till tänderna på en promenad. Idag var det knäpptyst när jag kom hem. Stor kontrast mot vad jag är van vid... Skönt för dem att vara ute mycket på landet i alla fall :)

Igår bakade jag hönökakor, bra bröd som Bellis gillar. Lätta att göra också. Här stora runda eller mindre i portions storlek.

25 g jäst
25 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
0,25 dl sirap, ljus
4 dl rågsikt
8-9 dl vetemjöl

Smält smöret och häll i mjölk och sirap. Lös upp jästen med vätskan i degbunken. Tillsätt salt och mjölet. Låt degen knåda i ca 5 min. Tag ev lite vatten om den är torr. Den ska kännas mjuk och släppa kanten på bunken. Låt jäsa under duk i 40 min.

Sätt ugnen på 270℃
Dela degen i ca 18 bitar eller 6 stora. Rulla dem runda och låt jäsa under duk i 20 min.

Kavla ut dem med kruskavel om du har annars en vanlig. Lägg på smorda plåtar och nagga . Grädda direkt i 4min.
Låt dem kallna på varandra  i en hög med handdukar i mellan. Detta gör dem mjuka.


Tårta bärgaren cars

Go onsdag!! Solen skiner och jag sitter ute och njuter av den.. lite paus i bakningen.

Igår gjorde jag en tårta till en kille som fyllde två år ock önskade sig "bärgaren" på. en bil från filmen  Cars.

Fyllning är nutellafluff med mjölkchokladbitar och jordgubbsmousse med färska jordgubbar.
Täckt och dekorerad i marsipan.

tisdag 17 juni 2014

Sesamknäcke

Go kväll! allt bra med dig? Jag gillar kvälls fika ,en kopp te och gärna något till. Dessa knäckebröd är glutenfria och utan kolhydrater,prefekt för dig som äter lchf!! Bra kvällsmål helt enkelt. En god ost på så blir det ännu bättre :P Jag tycker sesamfrön är så gott. Bra fröer för magen..

1ägg
1dl vatten
1dl sesamfrön
0;5dl linfrön
0,5 tsk salt
1tsk bakpulver
0,5dl kokosnötmjöl

Sätt ugnen på 190°
Blanda ihop alla ingredienserna väl. Klicka ut små högar på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till runda kakor, cirka 10-12cm i diameter.
Grädda i 30 min.stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i 30min till på eftervärme.

Lycka till :-)

Frukost med havregrynsgröt

God morgon fina!! Härlig tisdag. Midsommarhelgen närmar sig med stora steg..
Matplaneringen igång? :-P jag ska göra någon dessert och just nu lutar de åt en smaskig gräddtårta med jordgubbar.... Såklart, alltid jordgubbar på midsommar :-D

Precis Gjort havregrynsgröt, toppar med valnötter, russin, kanel och lite äppelsylt. MUMS. Fast Oj så mättande.
Frukost i solsken är inte fy skam. Lite kylig vind men annars skönt.

Hoppas du sovit gott inatt! Önskar dig en fin tisdag✿

måndag 16 juni 2014

M&M tårta, red Velvet cake

Go måndag kära du!! Ledig dag för mig. Mysmorgon med frukost i lugn och ro. Vissa mornar kan Belle dra sig länge och sitta i soffan och titta på barnprogram. Hon gillar också lugnet ibland och slippa stressa iväg.
Skönt med en mjukstart i början midsommarveckan! ✿

Gjorde en tårta till en tjej som älskar M&M, ni vet Godiset?. Så en liten figur fick det bli. Fyllningen och botten är "red Velvet cake ". En röd sockerkaksbotten med lite kakao fylld med whippet cream. Alltså en fyllning med Färskost och grädde.

söndag 15 juni 2014

Tårta surfing, hav och strand

En tårta med exotiskt tema. Underbara havet med perfekta vågor att surfa på. Glittrande sandstrand och palmer. En tårta till en namngivning. Helt glutenfri.

Fylld med rårörda hallon, vaniljkräm och citrongrädde. Täckt och dekorerad i marsipan.

Frukost ute

Go morron!!! Härlig start med frukostbuffé på condeco. MUMS. Mängder av godsaker. Mycket sött men sååå gott. Proppmätta ska vi nu packa ordning oss för stranden. Solkräm PÅ denna gång :-P

fredag 13 juni 2014

Glutenfria pannkakor

Många som vaknar upp till första dagen på sommarlovet idag eller som vuxen med gårdagens student avklarad!!! Kanske dunkar det extra mycket idag i huvudet efter gårdagens alla drinkar för att riktigt fira :-P
Då sitter väl en pannkaks frukost helt rätt va? :-D
Dessa är lite annorlunda gjorda på majsmjöl och rismjöl. Helt glutenfria men jättegoda. Kul med variation som ni vet att jag brukar säga!! Dessa ger inga svullna glutenmagar... Bra va!? ;-)

Ca 6-8 st
1,5 dl rismjöl
1,5 dl majsmjöl
7-8 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
3 ägg
2 msk smör

Vispa ihop mjölet med mjölk och fiberhusk ock pofiber. Tillsätt ett ägg i taget och låt smöret smälta i stekpannan och vispa ner det. Grädda pannkakorna gyllene. (smeten blir tjock, som de ska vara!)
Servera med grädde, jordgubbar och sylt.

Önskar dig en härlig lördag!!!

Bullar med äppelkompott och mandel

Hej och Go morgon freeeeedag!!!! B-)
Studenten idag med. Njut alla studenter av en fantastisk dag! Once in a lifetime..

Hoppas du mår bra. Helgen väntar runt hörnet och solen skiner. Börjar bra!

Bakade dessa bullar i veckan. Kul med variation. Saftiga och goda med äppelkompott.

Äppelkompott
4 äpplen, syrliga
0,5 vaniljstång
1 dl vatten
2 msk pressad citronsaft
1 dl strösocker
0,5 tsk stött kardemumma
1,5 msk potatismjöl

Deg
50 g jäst
200 g smör
4 dl grädde eller vatten
1 dl strösocker
1 krm salt
1,5 tsk hjorthornsalt
2 ägg
Ca 11 dl vetemjöl

Fyllning
100 g mandelmassa
Äppelkompott

Pensling
Ägg
Flagad mandel
Pärlsocker

Börja med äppelkompotten. Skala och hacka äpplena i små bitar. De ska kunna passera en spritspåse.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp äpplen, vaniljstång+ frön, vatten, citron, sockret och kardemumma. Låt sjuda i fem minuter. Rör ut potatismjöl med 1 msk vatten och rör ner i kompotten. Låt svalna på en tallrik.

Deg
Smula jästen i degbunken. Smält smöret och häll i grädde/vatten. Värm till fingervarmt. Häll över jästen och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen ca 5 min. Låt jäsa under handduk 30 min.
Ta upp degen och dela den i ca 40 bitar. Rulla bollar och Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Jäs i 15 min.

Särt ugnen på 250°
Blanda kompotten med riven mandelmassa och fyll en spritspåse.
Spritsa i fyllning i varje bulle. Jäs ca 15 min till.

Grädda bullarna i 5-7 min. Pudra över lite Florsocker vid servering.